zaterdag 3 december 2011

The Party

Na lezing van het door Paul V en Robert AT samengebakken script deel 3 wordt plotseling de vergelijking  met de film The party (1968) van Blake Edwards met in de Hoofdrol Peter Sellers, actueel. In beide gevallen betreft het een verhaal dat zich grotendeels op een feest afspeelt. In the party schittert Peter Sellers als de Indiase acteur Hrundi V. Baksi die door zijn handelen de opnames van een film ruïneert en per vergissing wordt uitgenodigd op het feest van de producent waar hij zijn rampzalige missie voortzet.

Peter Sellers hier als hoornblazer waarschuwt de engelsen voor een hinderlaag, wordt vervolgens doorzeeft met kogels maar blijft  door toeteren!http://www.youtube.com/watch?v=t_JWywDqgRs

Het is een zeer grappige film goed om de najaarsdepressie mee te verdrijven. Wat ook overeenkomt met ons mooie projekt is het feit dat het onmogelijk lijkt om nu eindelijk eens dat feest te beëindigen en eens een andere locatie met nieuwe mogelijkheden te verkennen. Aan het einde van deel 2 suggereerde Paul V. al dat we niet persé in het huis van de familie albrecht hoeven te blijven. Dat is fijn! Wat schetst echter mijn verbazing, nadat ik in mijn script meteen de actie verplaats naar het kantoor van Remco en het ziekenhuis waarin merel is beland, daarbij wordt gekozen als 1 van de 14 schrijvers voor deel 3 en dan blijkt dat heel deel 3 nog steeds op dat fucking feest plaatsgrijpt??!!!

Hier rechts de sterk verjongde Remco in gesprek met Fred en Wim

The Party is destijds tot stand gekomen d.m.v. een minimaal script dat door de regisseur zelf is geschreven en verder is ingevuld met improvisatie van Peter Sellers. Mijn voorstel zou zijn, laat zitten dat plot en laat de acteurs zich verder een weg improviseren door de volgende delen. Vergeet die andere locatie en laat het feest voortduren, maak een remake van de party dus.

Zo nu even de live stream bekijken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten