dinsdag 29 november 2011

Paul's versie

Het gaat niet goed! Heb zo net de versie van Paul Verhoeven gezien. Wat opvalt is het toch wel grote kwaliteitsverschil met de inzendingen van het publiek. De shots zijn net even beter gekadreerd en de camerabewegingen zijn soepeler. Belichting en geluid is ok en ook de locatie is erg mooi, het buitenhuis van Paul in Breukelen? Wat ook opvalt dat Paul het script van Kim luchtig interpreteert, het taalgebruik is wat directer de scene van nadja is in feite verplaatst naar deel 2 en bij de binnenkomst van merel wordt Tobias opgevoerd als de fotograaf van het feestje, hetwelk een logische interventie is. Dit alles bevestigd mijn mening die ik over de het script van Kim heb geventileerd. Dit was niet goed dus!

Dit alles voed mij met de vrees dat het winnende script deel 3 weer een allegaartje gaat worden van een meervoud van scripts die gebogen worden in de door Paul gewenste richting. Het probleem is volgens mij niet de povere kwaliteit van de scripts, al zou die natuurlijk altijd beter kunnen. De zaak is dat er inmiddels een cast professionele acteurs is die zich op de karakters hebben gestort en die samen met Paul hebben ingevuld. Met deze karakters ligt in feite ook de plot binnen zekere grenzen vast. Ons probleem is dat we de plot niet kennen, dus achter de feiten aanlopen. We schieten met een jachtgeweer een hagel van scripts af in de hoop ooit iets te raken.
Ik denk daarom dat het van belang is om de krachten te bundelen in een soort script schrijvers associatie, waarbij we dan het werk kunnen verdelen. Je zou dan moeten beginnen met het schrijven van biografieën van de belangrijke rollen om daarmee duidelijk te krijgen wat een persoon drijft.

We hebben nu de filmversie van paul waarmee al een duidelijker invulling aan de karakters wordt gegeven dan voorheen.

Ineke tijdens de eerste scéne, er gaat een wereld door haar heen!

Ook tijdens de scene met nadja die eigenlijk in deel 3 thuishoort balanceert ineke tussen weerzin en wellevendheid ze heeft in de gaten dat er iets niet in orde is, keigoede actrice!

Prachtig shot, de onzekerheid van Nadja.

Dat Nadja iets van plan is staat nu als een paal boven water, er is ook een connectie met Wim. Prachtige acteur die Wim speelt, heeft iets geschifts over zich, daar gaan we nog veel plezier aan beleven!

Dacht even; het menu van de afhaalchinees!

Er doet zich bij deze scène wel een probleem voor, we zien Wim de verbrande brief in de wc pot gooien, maar dan komt er vervolgens anderhalve minuut scène coke snuiven en dan snijden we weer terug naar de brandende bief in de wc pot. Zet Paul toch even zelf de tijd stil! 
Onze tijd staat echter niet stil, dus is het raadzaam om de krachten te bundelen.

Wijnz

4 opmerkingen:

  1. "We schieten met een jachtgeweer een hagel van scripts af in de hoop ooit iets te raken."

    Haha, zo voelt het inderdaad een beetje. De TV dokter wacht even deel 3 af (zou mogen op de site moeten staan), maar vindt het dan inderdaad een goed idee om met vereende krachten aan de slag te gaan. Zij heeft daarom zojuist een profiel aangemaakt genaamd "Volgens Mijn Scenario" en roept TV review op om daar met haar mee te schrijven!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En u kunt de TV dokter natuurlijk persoonlijk bereiken op filmentv_at_gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  3. TV Review en TV Dokter op mijn beurt roep ik jullie twee op om zaterdag 10:30u als blogger/scripter (net wat je wil ;-) aanwezig te zijn op de sessie met Paul en Robert (en te bloggen, vragen stellen, wat je wil)
    http://www.entertainmentexperience.nl/masterclass/

    @Wijnand er is een bijdrage van je opgenomen in deel 3 (ik weet ook nog niet wat; ik zag alleen je nickname staan, ben benieuwd)

    Dokky/Redactie Entxp

    BeantwoordenVerwijderen