woensdag 9 november 2011

Meerdere winnaars script deel 2.

Uit de honderden scripts ingezonden door de users heeft Paul Verhoeven zijn versie her en der ge-copypaste. Je zou het jammer kunnen vinden dat er niet  één winnend script uit is gekomen, maar tegelijkertijd is dat ook weer logisch omdat het natuurlijk niet eenvoudig is om een script dat door een ander bedacht is verder te voeren.  Daarnaast schijnt het ook in hollywood gebruikelijk te zijn dat scripts herschreven worden. Leuk is dat er nu meerdere winnaars zijn, wat ook weer motiverend is voor wij losers om door te schrijven, toch?


Deel 2 lezende vallen mij een aantal dingen op. Je zou de volgende plots kunnen onderscheiden; het lijntje (letterlijk) merel waar is zij op uit, wim en fred, zelfde vraag en Nadja die mogelijk niet zwanger is maar doet alsof. Belangrijk is om te weten wie de hoofdpersonen worden. Je zou zeggen Remco is een hoofdpersoon, maar wat wil Remco eigenlijk? Wat is zijn doel? Hij wordt zeer negatief afgeschilderd als womanizer en zijn huwelijk loopt ook niet lekker. In deel 2 komt hij niet erg krachtig over, is hij de protagonist of de antagonist? De scene waarin hij wordt geconfronteed met nadja verliest hij en aan het einde van deel 2 dreigt ook de confrontatie met de naakt foto van merel.
Een andere hoofdrolspeler zou kunnen zijn Nadja. Kim heeft er in deel 1 een scene aan besteed om haar te introduceren, ze moet dus belangrijk zijn voor het verdere verloop. We weten nog niet veel over nadja, je kunt je afvragen wat de functie is van de passcene in de kleren winkel. Is dat om te laten zien dat nadja een actrice is die zich verkleed voor een rol en kennelijk een verborgen agenda heeft? Ze had ook een jurk uit de kast kunnen rukken, kennelijk is het kledingstuk belangrijk. Fred en Wim zouden er op uit kunnen zijn om het bedrijf van Remco over te nemen, misschien plegen ze die coup wel samen met Nadja? 


Openingsscéne Highnoon, de badguys rijden heel overzichtelijk 
van links naar rechts, op weg naar ellende.

Waar ik me wel op verheug is de scène met merel die wordt gefotografeerd door Tobias. Tobias gaat daarmee zijn vader een hak zetten, waarom? Niet logisch want hij studeert om zijn vader te plezieren, of is het vanwege Merel waar hij ook een oogje op heeft, de liefde kan een mens tot rare dingen drijven, toch? Tobias lijkt mij een bijrol te spelen net als Lieke en Ineke. Zij lijken blokkades voor Remco. Lieke geeft Merel mogelijkheden tot exposure. 

Goed tot zover mijn bespiegelingen. Ik ga nu met een kopie van deel 2 naar mijn huisje in het bos om daar deel 3 te schrijven. Daarnaast moet er natuurlijk ook gewoon geld verdient worden. Feel free om je commentaar hier op deze blog te laten, een reaktie mijnerzijds kan even op zich laten wachten.

wijnz


Geen opmerkingen:

Een reactie posten