dinsdag 15 november 2011

Deel 3 ge-upload

De afgelopen dagen in mijn huisje in het bos heb ik goed besteed. Ik heb mijn versie van deel 3 geschreven en zojuist hoog geladen. Naar mijn idee moet het einde van deel 2, de actie van Tobias, de versnelling van het scenario betekenen waar ik op heb zitten wachten. Dit kan dan ook niet anders dan tot een knallende ruzie leiden. Elke ander oplossing, dat ze er bijvoorbeeld nog eens rustig over gaan praten en gaan uitzoeken wie wat en waarom gedaan heeft draagt niet bij aan de dramatiek en zou zo maar weer minuten kostelijke film op souperen. Er wordt dus met een champagnefles gesmeten die Merel in het ziekenhuis doet belanden. In mijn versie is Tobias een psychopaat, in nederland alleen al lopen er zo'n 800.000 van dit soort mensen rond, de meesten zitten niet achter slot en grendel! Psychopaten zijn heel aardige mensen totdat ze je hoofd er af willen snijden. M.a.w. ze zien andere mensen als objecten waar ze van kunnen profiteren, die ze kunnen beliegen en bedriegen. Daarbij hebben ze geen enkele compassie met hun mede mens. Psychopaten hebben altijd een duidelijke missie die ten koste van alles moet worden uitgevoerd, wee degen die dat wil doorkruisen. In de top van het bedrijfsleven bevinden zich veel psychopaten.
"Wendy I'm Home!"


Het feit dat Tobias de foto van merel aan het prikbord hangt terwijl hij gevoelens voor haar heeft, maakt hem nog geen psychopaat, dat is hooguit vreemd. De actie in het ziekenhuis waarbij hij de vrouw uit het raam kiepert, maakt hem dat wel!
Het feit dat Merel hier aan meewerkt plaatst haar ook in deze categorie. Zie hier de twee antagonisten die het Remco protagonist, moeilijk gaan maken.

morgen meer Wijnz

2 opmerkingen:

  1. Dag collega!
    De TV dokter komt ook hier maar eens even langs. Zij deelt de mening dat er in deel 3 actie langs moet gaan komen, anders gaat het (Zeker voor een korte film die nog steeds 8x3 minuten pretendeert te zijn) wel erg lang duren. De TV dokter is dan ook benieuwd wat alle schrijvers ervan gaan maken. Uw oplossing klinkt alvast spannend!

    Overigens vindt de TV dokter niet dat het script van Kim van Kooten een 'soap' gevoel heeft. Wat wel jammer en vreemd is, is dat haar stijl in deel 2 niet meer te herkennen is. Laat dan Alberdingk Thijm ook deel 1 schrijven, zou de TV dokter zeggen. Daarnaast werken we hier met een first draft en die kladversie krijg je maar van weinig echte scriptschrijvers ooit te lezen. Ze kijken wel uit! Feit is wel, dat een verhaal waar meerdere schrijvers over heen gaan niet per se en supergoede film opleveren. Op die wijze is al menig Hollywood blockbuster van een koude kermis thuisgekomen.
    De TV dokter zou zeggen: scriptschrijvers der Lage Landen verenigt u en kom met een knaller van een second act die zelfs Paul V. niet naast zich neer kan leggen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eigenlijk heb je te maken met dezelfde wetten van de feature length film.
    Dus geldt dat op ongeveer eenderde de expositie klaar is. De stellingen zijn ingenomen, characters zijn soort van gemanifesteerd...tijd voor een crisis. Bij 8 scenes zit je dus halverwege het derde DEEL. Voor mijn gevoel van logica moet Remco nu NOG meer in de problemen gaan komen. Oftewel Ineke draait door, Nadja komt met haar easteregg, iets met drugs, of Tobias voert iets in zijn schild. Of....

    BeantwoordenVerwijderen