dinsdag 8 november 2011

De eerste winnaar!

Jawel de eerste temijn is verstreken. Als eerste is Nightwork films uit de bus gekomen. Ze hadden hun filmpje ook als eerste online staan en het moet gezegd worden dat het er allemaal verzorgd uitziet. Camera voering, montage en geluid zijn zeer acceptabel. De acteurs doen het op zich best aardig alleen zijn ze zichtbaar erg met zichzelf bezig en minder met hun collega's. Het filmpje is een nauwgezette weergave van het script welke mij in eerste instantie al niet boeide. Ik ben dan ook niet erg enthousiast.

Nightworks heeft wel voor een zeer smakelijke Nadja gekozen!


Nummer 2 Viciefilms heeft er juist voor gekozen om met een flashback te beginnen om hiermee duidelijk te maken dat het vroeger wel ok was in het gezinnetje Albrecht. Ik vind het wel goed dat de filmmaker er hier meteen voor kiest zich niet aan het script te houden. De kwaliteit is gelijk met die van nightworks. Vanwege eerder online zijn en een steengoede promotie wint nightworks, van harte gefeliciteerd.

Maar wat gebeurt er nu indien de volgende keer er een andere winnaar komt en daarna weer een andere? Dan wordt de kijker elke keer in de usersfilm na drie minuten geconfronteerd met een andere cast! Dat is op zich al een uniek gegeven, maar tegelijkertijd is het een uitdaging waar ook de spielbergs en verhoevens van deze wereld hun tanden op stuk zouden bijten. Waarschijnlijk daarom is Verhoeven nu zijn cast aan het samenstellen, want je denkt toch niet dat verhoeven het wel voor elkaar krijgt om van dergelijke chaos een bekijkbare film te maken?
Waarschijnlijk komen de users ook tot die conclusie en zullen ter vermijding van de chaos de volgende keer weer voor Nightwork kiezen! Wat staat Viciefilms en alle andere dus te doen? Probeer enkele van de acteurs van Nightwork te strikken, die zullen best wel trek hebben in wat extra exposure! Ben benieuwd hoe dit verder gaat? 

2 opmerkingen:

  1. Hallo Wijnand,
    Allereerst dank dat je de moeite hebt genomen een blog over ons project te schrijven.
    Interessant om te lezen hoe je geprobeerd hebt je eigen draai aan het script te geven ondanks dat je het niet echt lekker materiaal vond om mee te werken. Het goeie van een project als dit is dan ook dat je die vrijheid hebt:)
    Voor wat betreft je opmerkingen over het tv-programma, wat ik erover kan zeggen is dat het scenario wat jij beschrijft ook bij ons als optie is besproken, maar helaas is gesneuveld. Wat we wel gaan doen hou ik nog even onder de pet:)
    Veel succes met script 3, maar bedenk wel dat je uitgangspunt het winnende script 2 moet zijn en niet je eigen script. Dat komt vandaag online.
    Dank voor je onverminderde enthousiasme en voor je blog:)
    Groeten, Lisette
    redactie Entertainment Experience

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oeps, deze reactie hoort onder je andere blog, sorry.

    BeantwoordenVerwijderen