dinsdag 8 november 2011

the entertainment experience

Als de grote Paul Verhoeven mij vraagt om hem te helpen met zijn nieuwe film, wie ben ik dan om dat te weigeren? Schrijven dus! Op mijn normale weblog http://tvreview.weblog.nl/ heb ik al iets geschreven, maar deze provider is al sinds mensenheugenis met een 'migratie?' bezig waardoor niets meer werkt. Verhuizen dus.


De site van entertainment experience adviseert me om zoveel mogelijk de lijn uit het script van Kim te volgen en drukt me op het hart dat ik niet meteen de het hele handeltje naar mars ga verplaatsen of de halve cast uitroei. Na lezing van script deel 1 is dat nu juist het eerste dat ik zou willen doen, wat een k.. scenario het doet me erg denken aan een aflevering van goede tijden, verkeerde tijden. De hoofdpersoon Remco is een schuinsmarcheerder die waarschijnlijk Nadja heeft bezwangerd, vrouw Ineke is een zeur die ook nog eens het het gedrag van haar man heeft gefaciliteerd. Dochter Lieke (van Lexmond?) Is een vervelende gooise trut, vriendin Merel is waarschijnlijk verliefd op Remco en dan zijn er ook nog twee volwassen mannen die elkaar tot in het toilet achterna zitten. Alleen zoon Tobias en Nadja kunnen op mijn sympathie rekenen. Tobias is in het scenario geschreven zodat zus Lieke tegen hem aan kan zeiken en Nadja moet Remco compromitteren dus dat maakt haar ok.

Het genre is mij ook niet helemaal duidelijk? Is het een actiefilm, een drama, een cultfilm, een misdaadfilm, een tienerfilm, een komedie, een rampenfilm, een science fictionfilm oh nee dat valt af vanwege de transportatie naar mars, een porno film zal het ook niet worden ik kies dan zelf maar voor een thriller.oe hier mee om te gaan? 
Ik denk aan paul Verhoeven en aan al die films die hij heeft gemaakt, hoe zou Paul dit aanpakken? Ik besluit om in mijn scenario het verhaal te versnellen. Remco ziet de zwangere nadja, bezeert zich aan zijn wijnglas en gaat in het zwembad zijn wond verzorgen. Merel die, nokkie, nokkie met hormonen is, helpt Remco met de verzorging van zijn wond. Dit loopt uit tot botte sex! Het hoogtepunt van Remco valt samen met zijn dood, iemand snijdt zijn hoofd er zowat af. Wat een opluchting, zijn we eindelijk van remco af en de film is nog jong! Dit lijkt me echt een verhoeven moment! Zoals in Robocop nadat een van de executives bij een demonstratie met een robot per vergissing wordt doorzeefd en Miquel Ferrer tegen een collega zegt: “Life in a big city!”

Maar wat een goed idee, om het publiek mee te laten denken en werken bij het maken van een nieuwe film. Het verbaasd me alleen dat er niet een idols achtig tv programma van is gemaakt. Bijzonder is dat nu in het hele land mensen bezig zin om met anderen die ze niet perse kennen samen te werken om zo iets bijzonders te creëren. Dit idee alleen al maakt het de moeite waard om dit tot een goed einde te brengen. Ik blijf dus trouw meeschrijven en heb deel 3 overigens ook al on-line staat.





2 opmerkingen:

  1. Hallo Wijnand,
    Allereerst dank dat je de moeite hebt genomen een blog over ons project te schrijven.
    Interessant om te lezen hoe je geprobeerd hebt je eigen draai aan het script te geven ondanks dat je het niet echt lekker materiaal vond om mee te werken. Het goeie van een project als dit is dan ook dat je die vrijheid hebt:)
    Voor wat betreft je opmerkingen over het tv-programma, wat ik erover kan zeggen is dat het scenario wat jij beschrijft ook bij ons als optie is besproken, maar helaas is gesneuveld. Wat we wel gaan doen hou ik nog even onder de pet:)
    Veel succes met script 3, maar bedenk wel dat je uitgangspunt het winnende script 2 moet zijn en niet je eigen script. Dat komt vandaag online.
    Dank voor je onverminderde enthousiasme en voor je blog:)
    Groeten, Lisette
    redactie Entertainment Experience

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Das dan mooi klote! Nee het gaat erom dat het beste script, of de neerslag van de beste scripten, doorgaat, ben benieuw!

    BeantwoordenVerwijderen