woensdag 4 januari 2012

'The Professionals'

Gefascineerd door dit project gaan steeds meer ploegen op pad om hun visie van script deel 4 te verfilmen. Interessante nieuwkomer op dit vlak is het team van Ed Nouwen en Sjoerd de Bont. Beiden kunnen we met gemak rekenen tot de professionals omdat de heren al het nodige op het audio-visuele vlak gepresteerd hebben. Sjoerd de Bont heeft ondanks zijn betrekkelijk jonge leeftijd (23) al veel ervaring met acteren en gaat zich nu samen met Ed Nouwen bezig houden met de regie van hun project.

Als acteurs hebben ze niet de minsten geselecteerd:
o.a.:
  • Joost Buitenweg (gtst) gaat remco spelen
  • Monique Schutz (film: levenslang) gaat ineke spelen
  • Kenneth Herdigein (o.a. Zeg  'ns Aaa) gaat Wim spelen.

Hun crew is ook zeer ervaren. De opnames hebben ze inmiddels afgerond, de verwachtingen zijn hoog gespannen en daarmee staat de druk ook vol op de ketel.
I.O. producties die de vorige twee afleveringen heeft gewonnen krijgt er nu een stevige concurrent bij. Maar ook Viciefilms en de studenten van Nightwork kunnen we onderhand tot de professionelen rekenen. 



En dan is daar outsider Pinkstar Pictures! Initiatiefnemer; zanger/acteur/model Edmond Steens heeft een ploeg geformeerd die een gay-versie gaat maken. Vrijdag a.s. beginnen de opnames in Schiedam. 
De TV dokter en ikzelf hebben de dialogen wat meer gay georiënteerd herschreven. 

Door het karakter van dit project doen zich allerlei problemen voor die de andere 'hetero' versies niet hebben. Zo is er in onze interpretatie zoals het er nu uitziet geen enkele man/vrouw relatie. Hooguit Tobias en Merel die van Paul V. een hard flirtation moeten uitvoeren, zijn bi. Mieke/Maaike is vervangen door Mike en voor Ineke die in dit deel niet voorkwam zullen we ook nog een oplossing moeten zien te vinden. 
De vraag hoe, of en door wie Nadja is bezwangerd hebben we elegant opgelost, maar daarvoor verwijs ik naar het uiteindelijke resultaat dat hopelijk in gezamenlijkheid met de andere productie teams wordt ge-upload. Verder kan nog gemeld worden dat in een volgend deel musical ster Tony Neef waarschijnlijk zijn opwachting zal maken en mogelijk ook oud songfestival deelneemster Maggie Macneal komt een duet zingen met Remco. Onze grote concurrent Sjoerd de Bont speelt de rol van Tobias.
Na het weekend kan men hier het verslag lezen van de hoogstwaarschijnlijk boeiende opname dagen.

wijntz

6 opmerkingen:

  1. De TV dokter kan niet wachten! Succes met filmen! Zij zal vast beginnen aan een opzetje voor deel 5.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wil niet TE lyrisch zijn, maar het roze initiatief lijkt ons geweldig. Precies de reden voor dit project: mensen moeten vooral zelf scheppen en hun eigen pad volgen, al dan niet geprikkeld en geinspireerd door de professionele variant. Dit soort ideeen (net als de Barbie's) zorgen echt voor een extra dimensie!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hai,

    Ik heb net mijn medewerking verleend aan de roze variant. Ik heb twee heerlijke draaidagen gehad en ben van mening dat we gewoon geboft hebben met zulke fijne en bevlogen mensen. De sfeer was prima, de professionele inslag was groot en we hebben onze uiterste best gedaan een goede roze variant te maken op het script. Niet zomaar over de top iets doen, maar met visie. Ik hoop dat het terug te zien is in de uiteindelijke versie.
    Ik wil echt iedereen bedanken voor een paar heerlijke topdagen. Los van het resultaat ben ik daar al heel erg trots op.
    Compimenten aan Edmond Steens voor dit initiatief. Goed voorbeeld.
    Op naar het eindresultaat, nog enkele uren wachten. Succes met het verdere project.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Steevast wordt de crew van MultiVisionNL overgeslagen. Terwijl het dondersknap is wat deze crew met een Regisseur/cameraman/editor van 17 jaar en een geluidsman van 16 jaar en verder puur vrijwilligers als acteurs voor elkaar weet te boksen.

    Niemand van ons is bekend, we hebben nul budget en hebben een inzet van heb ik jou daar.

    Ik moet overigens bekennen dat ik bijzonder nieuwsgierig ben naar de roze variant. Het is in ieder geval origineel. :)

    BeantwoordenVerwijderen