zondag 8 januari 2012

Basale Instincten

Zo de draaidagen voor Pinkstar Pictures zitten er op. Op dit moment van schrijven zijn de editors bezig om de ruim tien minuten aan elkaar te hakken tot een 'logisch' geheel. Maar wat een volkomen andere ervaring is het om te regisseren! Voorafgaand eerst dagen bezig geweest om in overleg met de dokter het script te herschrijven tot een gay verhaal, daarna dit met pinkstar gecommuniceerd en weer omgezet in een draaiboek, Dit was voor mij al weer enige tijd geleden dat ik moest nadenken over hoe je een bepaalde situatie omzet in relevante beelden. Vooral de grote kantoorscène was een breinbreker want we wilden hier een glazenwasser introduceren die de aandacht van de 'ingenieurs' moest trekken, gevolgd door de binnenkomst van remco het gesprek met Mike voorheen mieke/maaike en tot slot de binnenkomst van Wim die remco meeneemt naar de eerste afpersing. Ik had een paar rijders bedacht door een grote kantoorruimte alleen bleek die kantoorruimte ongeschikt, daarnaast hadden we ook te weinig figuranten en was de acteur die Wim moest spelen niet voorhanden. De glazenwasser had ook maar een beperkte tijd waardoor we  scènes waarin hij voorkwam op twee verschillende momenten moesten draaien, met de nodige continuïteitsproblemen van dien.

Gelukkig was de rest van de locatie wel fantastisch, zo was er een lange gang met glazen wand die we uitstekend konden gebruiken. De verschillende kantoorruimtes waren aan deze gang gevestigd dus met deuren die uitkwamen op de glazen wand, waardoor toch weer enige continuïteit ontstond hoop ik. En dan de acteurs, die waren fantastisch. Het is altijd weer bijzonder om volmaakte vreemden, die je voor het eerst ontmoet bij het koffieapparaat, te zien veranderen in karakters die de situaties spelen die onder andere door jou zijn bedacht en ze de woorden horen spreken die jij hebt opgeschreven.

De prachtige Marja de Kan als Nadja.


Het was ook erg leuk dat de grappen die we bedacht hadden erg goed bleken te werken. De kenner snapt nu dat onze productie een verwijzing is naar een door de grote meester uitgevoerde verbeelding van een ondervragingsscène. Ik meen daarom ook hier te kunnen stellen dat wij dit weekend de Nederlandse Sharon Stone hebben gevonden en dat Paul V. hartstikke gek is indien hij zijn volgende film niet met Marja de Kan draait!

De heerlijke Edmond Steens als boze Remco!

Edmond Steens zet een getergde Remco neer op een manier die Paul v. zou moeten doen besluiten om in zijn volgende film Edmond als detective o.i.d een rol te geven.  
De crew, Carla, Frank en Christiaan, heb ik al die dagen niet begrepen voor wat betreft de technobabbel, verder lukte het ze wel om al het gevraagde beeldmateriaal te schieten en nu zijn ze alles aan het monteren. Ergens vandaag of morgen zou het af moeten zijn en kan de productie het afgesproken uploadvenster in geschoten worden. 

Het was een bijzondere ervaring, waarbij ik me kostelijk heb geamuseerd. Dinsdagavond op veronica is onze making of waarschijnlijk te bewonderen.

Wijntz

Geen opmerkingen:

Een reactie posten