zaterdag 21 april 2012

two men crew thirst place performance!

Op de rokende fundamenten van Pinkstar zijn er op het ogenblik twee teams actief die beide een invulling hebben gegeven aan deel 8 van het entertainment experience projekt. Ook pinkstar zelf was weer in de running om hun roze deel 8 te maken, maar door productionele problemen, de achilleshiel van deze vrolijke ploeg, is het er niet van gekomen.
Ygenweiss, de eerste afsplitsing van Pinkstar heeft al twee produkties gemaakt. Hun laatste produkt is wat mij betreft de minst geslaagde. Het script door hen zelf geschreven gaat uit van een in den minne geschikte afwikkeling. D.w.z. de conflicten waren in deel 7 al afgewikkeld dus wat over blijft is het ontslag van Wim, de afgang van Nadja en verder zien we de familie op de bank hangen met wat gruwelijke flashbacks over hoe zij hun familiebanden weer hebben hersteld. Het ziet er allemaal wat lamlendig uit alsof iedereen wat gerookt heeft van wat vanaf 1 mei a.s. in politiestaat Nederland alleen verkrijgbaar is via lidmaatschap van een coffeeshop.
De acteurs zijn op zich goed genoeg, maar hier doet de regel opgeld dat een slecht script nooit tot een goede film kan leiden.

Van onder uit de doos gefilmd, waarschijnlijk het diepe gat waar Wim inkijkt?

En dan two men crew. De initiator van Pinkstar Edmond Steens doet deel 8 in monoloog. Dankzij mijn briljante collega De Tv dokter ligt er een prima script. Remco wikkelt in zijn eentje het hele verhaal af. Hij ontslaat Wim en Fred en koopt een bloemetje voor Merel. Hij boekt een reisje voor twee en telefoneert nog met Tobias die is gaan samenwonen met Merel. Als hij thuiskomt converseert hij met een leeg , op de kat na dan, toilet in de veronderstelling dat Ineke daar is. Ineke is echter met al het geld en lieke vertrokken.

De Fleurdraaideur, weer een scene voor Pinkstar die het net niet heeft gehaald!

Alle informatie gaat in monoloog, alleen de 'Dear John letter' van Ineke gaat in voice over. Het tempo van de monologen is goed en er zitten ook hele mooie shots in. Aan het einde blijft Remco alleen in zijn woonkamer met een snel leger wordende fles whisky o.i.d. Het bosje bloemen wordt ook nog retour afzender gestuurd en we worden geconfronteerd met een hartverscheurend huilende Remco. Het acteren van Edmond Steens is echt een verademing, in het verleden als hij moest spelen dat hij boos was zag het er soms wat ongecoördineerd uit, maar dit keer laat hij de diverse emoties dermate goed zien dat je in de slotscene echt met hem te doen hebt. Had het nooit gedacht maar van alle delen 8 vind ik dit echt de beste. Inmiddels is wel IO ook online en dat is natuurlijk buiten categorie.

Edmond Steens als hij dit verhaal leest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten